Omul a descoperit antibioticele, relativ recent. Penicilina a început să fie utilizată după 1945, adică de 76 de ani. Folosirea antibioticelor a însemnat un punct de cotitură în viața oamenilor și a animalelor și astfel boli mortale au putut fi tratate, speranța de viață crescând corespunzător pe tot globul. Numărul substanțelor antibiotice a crescut ulterior de la un an la altul și la fel și utilizarea lor, ceea ce a dus, din păcate, odată cu beneficiile și la probleme. Astfel, a apărut anti-bio-rezistența, adică poate cel mai temut efect al folosirii antibioticelor. Asta înseamnă că în doar 76 de ani, s-au dezvoltat noi bacterii care sunt rezistente la antibiotice și care sunt chiar fatale atunci când o persoană are ghinionul de a se infecta cu ele. Am aflat deja cu toții de celebrele infecții nosocomiale, cu care mulți semeni de-ai noștri au avut ghinionul să se contamineze în spital și de multe ori asta le-a fost fatal.
Ce sa întâmplat, de fapt? De-a lungul anilor, folosirea antibioticelor pentru a scăpa de infecții a creat bacterii rezistente. Bacteria, ca orice organism viu, încearcă să se adapteze la atacul antibioticului și, ca atare, bacteriile rezistente sau cele care supraviețuiesc unor cure incomplete de tratament, vor reproduce bacterii rezistente, iar când acest proces de ,,rezistență,, se întâmplă des datorită utilizării abuzive a antibioticelor, ajungem ca acestea să nu mai aibă efect.
Poate vă întrebați ce legătură are omul cu porumbeii și de ce am început articolul cu referire la problemele umane? Foarte simplu! Ceea ce s-a întâmplat la oameni s-a întâmplat și la porumbei. Mai mult, s-a întâmplat chiar mai rău, pentru că așa cum știți, la porumbei se utilizează antibiotice foarte, foarte des, de cele mai multe ori fără analize de laborator, după ureche, folosind amestecuri de 4, 5, 6 antibiotice odată (ceea ce crește rezistența la toate aceste substanțe active deodată) și … la porumbei nu avem posibilitatea unor analize atât de amănunțite și a unor studii cu privire la rezistența la antibioticce.
Vedem doar că, unele produse nu mai au efect, că puii nu mai cresc cum creșteau, că pierderile de porumbei sunt mari, că porumbeii nu se mai știu orienta cum o făceau cândva. Vedem că porumbeii sunt mult mai sensibili. Și asta nu doar la antibiotice ci și la tratamentele anti-tricomonoză. Știm cu toții că există crescătorii în care porumbeii beneficiază lunar de tratamente împotriva tricomonozei și poate chiar mai des (mai ales în sezon) de tratamente cu antibiotice și am auzit și auzim mereu vorbele: ,,fără să le dai nu se mai poate,,!!!
Am ajuns aici și, dacă vom continua pe acest drum, vom ajunge și mai rău. Scopul acestui articol este să conștietizăm că drumul acesta este greșit. Indiferent în ce parte a lumii trăiești să știi că ceastă cale, care pare ușoară și facilă, e un drum înfundat!
Șansa noastră este că știința evoluează și au apărut produse care ajută mult la prevenirea problemelor dacă sunt utilizate corect. Oțetul de mere, produsele care curăță apa, imuno-stimulatoarele și multe altele, sunt aliați de neprețuit când ne dorim să creem porumbei rezistenți.
Cest Pharma se va afla mereu în primele rânduri când vine vorba de folosirea la maxim a descoperirilor științei în sportul cu porumbei. De aceea, am creat Yellow Drops, o soluție excepțională care ajută la prevenirea tricomonozei și a problemelor respiratorii la nivelul capului. O picătură pe cioc în seara sosirii de la concurs și înainte de cursă, face minuni și ne ajută să eliminăm folosirea medicamentelor, sau cel puțin să o reducem foarte mult. La cursele scurte se folosește cu o zi înainte de îmbarcare, iar la cele cu două sau mai multe nopți în mașina de transport se folosește în ziua îmbarcării. Se poate administra chiar și două zile și se poate da atât în apa de băut cât și pe boabe, mai ales când avem porumbei mulți, tot pe principiul 1 picătură per porumbel, însă aici trebuie avut în vedere să folosim rația exactă de mâncare sau apă (adică cât mănâncă/beau porumbeii) sau să folosim 2 picături per porumbel când nu știm exact asta.
Mulți campioni din toată lumea au ales să folosească Yellow Drops, reducând consumul de antibiotice și anti-tricomonozice, iar porumbeii i-au răsplătit și în timp au devenit mai puternici.
Drumul re-întoarcerii la natură este greu și selecția porumbeilor e dureroasă. Din păcate este singurul drum spre succes pe termen lung. Campionii obținuți folosid sisteme naturiste, reproduc mai departe porumbei puternici, porumbei care nu se mai pierd ,,când bate vântul mai tare,, și aduc în crescătorie succesul pe termen lung. Merită mers pe acest drum, cu atât mai mult cu cât este singurul care îți va păstra numele peste ani în topul succesului!!!
https://www.cest-pharma.com/